VAN 5 OKTOBER 2012 TOT 2 DECEMBER 2012 / OP DE WIJZE VAN VÉROBÉ – PARIJS – MILAAN – CHARLEROI |

Op de wijze van Vérobé – Parijs – Milaan – Charleroi 05 oktober > 02 december 2012

Een wereld van fantasie en spontaneïteit … kom hem ontdekken in Glasmuseum van Charleroi

Véronique Berthier behaalde haar diploma’s aan de Académie des Beaux-Arts in Charleroi en de Université Européenne du Verre in Sars-Poteries. Zij kwam ook in aanraking met Tsjecho-Slowaakse en Franse meester-glasblazers en specialiseert zich in glasblazen, casting, sculptuur in glaspasta, thermovormen, koudetechnieken en het maken van parels.

Haar artistieke ontwikkeling leidde haar van de schilderkunst naar de beeldhouwkunst en het werken met steen.  Maar de aantrekkingskracht die het materiaal en de transparantie op haar uitoefenen komt tot uiting in haar voorliefde voor glas. Zij waardeert zijn kracht maar is zich tegelijkertijd bewust van zijn broosheid. Haar beheersing van de glastechnieken stelt haar in staat gevarieerde kunstwerken te scheppen, van het meest indrukwekkende tot het allerkleinste. Zij munt uit in het ontwerpen van juwelen. Tegelijkertijd bekwaamt  Véronique Bernier  zich verder in haar vak door onderzoek naar diverse technieken, in haar atelier in Leernes, in de buurt van Charleroi, meer bepaald in verband met fusing, wat haar de mogelijkheid biedt zich te wagen aan glaspanelen met grote afmetingen.

Haar carrière leverde haar talrijke prijzen en tentoonstellingen op: in het Pavillon Christophle in 1995, in het Hortamuseum, in 2002 en in de Koninklijke Musea in het Jubelpark in Brussel in 2006.

Haar creaties worden tentoongesteld en verkocht in Charleroi, Parijs en Milaan. In oktober 2012 zal zij deelnemen aan het  Salon d’Art contemporain, in de Espace Cardin in Parijs.

Related posts

GLASMUSEUM/KUNSTENAARS IN DE SPOTLIGHTS/DESISLAVA STOILOVA EN RÉMY HANS/DE MÉMOIRE ET DE FORME/EXPOSITIE VAN 31-03 TOT 10-09-2023

by Elisa
1 jaar ago

MUSEUM VOOR SCHONE KUNSTEN/ROTOORLOG/ EXPOSITIE VAN 4.10 TOT 13.12.2014

by Elisa
4 jaar ago

VAN 24.11.2018 TOT 17.02.2019 / PAULINE BÉTIN / MONUMENTEN VAN HET ALLEDAAGSE / COMPILATIE TENTOONSTELLING

by Elisa
4 jaar ago
Mobiele versie afsluiten